tala fou

O le maketi o le xanthan gum i le lalolagi na faʻatauina i le US $ 860 miliona i le 2017 ma e faʻamoemoe e oʻo atu i le US $ 1.27 piliona i le 2026, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe faʻaletausaga e tusa ma le 4.99% i le vaitaimi o faʻataʻitaʻiga.
Ole maketi ole xanthan gum ole lalolagi e vaevaeina ile foam, galuega, faʻaoga ma le itulagi.I tulaga o foam, o le xanthan gum maketi ua vaevaeina i mago ma vai.O mea faʻafefete, faʻamautu, gelling agents, gaʻo suitulaga ma faʻaofuofu o galuega ia a le lalolagi maketi xanthan gum.Mea'ai ma meainu, suau'u ma kesi, ma vaila'au o vaega fa'aoga o le maketi xanthan gum.Fa'afanua fa'afanua fa'asalalau i Amerika i Matu, Europa, Asia Pasefika, Sasa'e Tutotonu ma Aferika ma Amerika Latina.
Xanthan gum o se microbial polysaccharide faʻaaogaina e fai ma mafiafia i le tele o pisinisi e pei o meaʻai ma meainu, mea teuteu ma vailaʻau.E lauiloa foi i isi igoa, e pei o le polysaccharide siama ma le suka suka suka.Xanthan gum e faia i le fa'afefeteina o le suka sana ma se siama e ta'ua o le Xanthomonas Campestris.
I totonu o vaega eseese o maketi, o le faʻamago o le xanthan gum o loʻo i ai se vaega tele, lea e faʻatatau i galuega sili ona lelei na tuʻuina atu e le oloa, e pei o le faigofie o le faʻaogaina, taulimaina, teuina ma felauaiga.Ona o nei foliga, o loʻo faʻamoemoeina o lenei vaega maketi o le a faʻaauau pea ona faatumauina lona tulaga iloga ma faʻateleina le tuputupu aʻe o maketi i le taimi o iloiloga.
Vaevaeina e ala i galuega, o le vaega mafiafia ua fuafuaina e avea ma maketi sili ona tele i le 2017. I nai tausaga ua tuanaʻi, o le faʻateleina o le faʻaogaina o le xanthan gum e avea o se mafiafia i le tele o faʻaoga o le tausiga o le tagata lava ia e pei o shampoos ma lotions ua faʻaosoina lona manaʻoga.
O mea'ai ma meainu ma suauʻu ma kesi alamanuia o le lua sili ona faʻatau le xanthan gum i le lalolagi, ma e faʻatatauina o nei vaega faʻaoga e lua o le a tuʻufaʻatasia mo le sili atu i le 80% o le maketi.Xanthan gum e mafai ona faʻaaogaina i meaʻai eseese, e pei o faʻamaʻi, meaʻai, aano o manufasi ma moa, meaʻai falaoa, mea faʻafefeteina, meainu, meaʻai susu, ma isi.
Aʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia le faʻaaogaina o oloa i meaʻai ma meainu, suauʻu ma kesi, vailaʻau ma isi fanua, o Amerika i Matu o loʻo nofoia se vaega tele o le maketi.O le faʻatupulaia o le manaʻoga mo le xanthan gum i meaʻai faʻaopoopo, faʻapea foʻi ma lona faʻaogaina lautele i vailaʻau ma fualaau, ua faʻaosofia ai le itulagi e ausia le maualuga maualuga i le taimi o iloiloga.


Taimi meli: Aukuso-06-2020